Spring til indhold
Hjem » Nyheder » Ejerens ansvar omkring maskiner

Ejerens ansvar omkring maskiner

Som ejer af maskiner, der er omfattet af Maskindirektivet (2006/42/EF), har du visse ansvar for at sikre, at maskinerne er sikre at bruge. Her er en generel oversigt over de trin, du skal tage for at overholde direktivet:

  1. Udfør en risikovurdering: Før du tager maskiner i brug, skal du gennemføre en risikovurdering for at identificere eventuelle farer, der er forbundet med maskinerne, og for at fastlægge de foranstaltninger, der skal træffes for at eliminere eller reducere disse farer.
  2. Overhold de grundlæggende krav til arbejdsmiljø og sikkerhed: Maskindirektivet fastsætter en række grundlæggende krav til arbejdsmiljø og sikkerhed, som alle maskiner skal opfylde. Disse krav dækker bl.a. mekanisk, elektrisk og termisk sikkerhed, samt design og konstruktion af maskinerne.
  3. Opbevar dokumentation: Du skal opbevare dokumentation for maskinerne, herunder resultaterne af risikovurderingen, de foranstaltninger, der er truffet for at eliminere eller reducere farerne, og testresultaterne, der er brugt til at fastslå overensstemmelse med de grundlæggende krav til arbejdsmiljø og sikkerhed.
  4. Gennemgå regelmæssigt sikkerhedssituationen: Gennemgå regelmæssigt sikkerhedssituationen for maskinerne, herunder farerne og de foranstaltninger, der er truffet for at eliminere eller reducere dem.
  5. Brugsanvisninger: Du skal følge brugsanvisninger, installation og vedligeholdelse af maskinerne, der sikrer en sikker brug og brug i overensstemmelse med den tilsigtede brug.
  6. Træn operatørerne: Du skal træne operatørerne af maskinerne i, hvordan de skal bruge dem sikkert, herunder eventuelle farer og hvordan man undgår dem.
  7. Udfør regelmæssige inspektioner: Ejeren skal udføre regelmæssige inspektioner iht. Producentens anvisninger og gældende lovgivning for at sikre at maskinen er sikker og evt. nye fare er håndteret

G3 hjælper dig med at sikre at processerne fungere og at du ikke tilsidesætter dine forpligtelser

Kontakt os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *