Spring til indhold
Hjem » Nyheder » ATEX Godkendelse

ATEX Godkendelse

  • af
Atex Godkendelse

ATEX Godkendelse.

ATEX er et europæisk direktiv, der beskriver kravene til sikkerheden ved elektriske og mekaniske produkter, der anvendes i eksplosionsfarlige områder.

Direktivet beskriver kravene til produkter, der er beregnet til at beskytte mod eksplosioner, der kan opstå som følge af brandfarlige stoffer eller gasser.

ATEX-godkendelse er en proces, hvor producenten skal bevise, at deres produkt opfylder de relevante sikkerhedskrav og er egnet til brug i eksplosionsfarlige områder. Producenten skal overholde alle relevante regulativer og anvende de harmoniserede standarder for eksplosionssikkerhed, og fremlægge bevis for, at produktet er sikkert og effektivt.

Atex Godkendelse

ATEX´s godkendelse er en nødvendig proces for en række produkter.

der anvendes i eksplosionsfarlige områder, herunder elektriske og mekaniske produkter, der anvendes i olie- og gasindustrien, kemiske fabrikker, 3D print industrien og brandfarlige produktionsfaciliteter.

ATEX-godkendelse sikrer, at produktet er sikkert og effektivt for både personale og produktionsmiljø i eksplosionsfarlige områder. Det hjælper også med at sikre, at produktet er i overensstemmelse med de europæiske regulativer og standarder, og at det kan anvendes sikkert i andre europæiske lande med samme regler.

For ATEX er det komponenterne der skal GODKENDES.

Læs evt. mere om ATEX på beredskabstyrelsens hjemmeside her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *