Spring til indhold
Hjem » Producent

Producent

Læs mere om maskinsikkerhed på vores hovedside her.

Producent

Vi har meget at tilbyde dig som producent.

Alt fra konsulentydelser omkring udvikling og design, risikovurdering og analyse til produktet er ført til markedet Ce-mærket om med dit logo på sat.

Den grundlæggende lovgivning på maskinområdet er “Loven om produktsikkerhed”, som omhandler Maskindirektivet og syv andre produktdirektiver, herunder trykbærende udstyr.

Producent
Maskindirektivet

Maskindirektivet handler om indretning af tekniske hjælpemidler og gælder blandet andet for fremstilling af maskiner, ændringer på maskiner og sammenbygning af maskiner. Det kan fx være beholdere, apparater eller andre ting, der har part i forarbejdningen af et produkt. Men der er mange andre regler, du kan risikere at skulle forholde dig til i forbindelse med maskinsikkerhed.

Vi har samlet noget af den gældende lovgivning og harmoniserede standarder på området her .

Maskindirektivet

Bekendtgørelse om indretning m.v. af maskiner

Bekendtgørelse om indretning af tekniske hjælpemidler

Produkt direktiver

Bekendtgørelse om indretning m.v. af trykbærende udstyr

Bekendtgørelse om elektrisk materiel bestemt til anvendelse inden for visse spændingsgrænser

Sikkerhedsdokumentation

Du skal udarbejde en sikkerhedsdokumentation, også kaldet dossier. Desuden skal maskinen Ce-mærkes, der skal udarbejdes en brugsvejledning, og der skal laves en overensstemmelseserklæring.

Der er krav om, at sikkerhedsdokumentationen skal indeholde en risikovurdering med en beskrivelse af de væsentligste sikkerheds- og sundhedskrav. Risikovurderingen kan også laves efter den europæiske standard DS/ISO/TR 14121-2:2012 “Maskinsikkerhed – Risikovurdering – Del 2: Praktisk vejledning og metodeeksempler”.

Overensstemmelseserklæring

Du skal udfylde en overensstemmelseserklæring på brugerlandets sprog og levere den med ved leverance.

Inkorporeringserklæring

Hvis din virksomhed fremstiller en “ufærdig” /delmaskine, en delmaskine, skal der også medleveres en inkorporeringserklæring med.

Vi er din partner gennem processen

G3 solutions provider er klar til at hjælpe dig igennem processen, det er din sikkerhed for at produktet er sikkert at bringe til markedet.

Få kontakt med os i en fart

Tak for din besked