Spring til indhold
Hjem » Nyheder » CE – Godkendelse

CE – Godkendelse

CE-Mærkning fra G3

CE-Godkendelse

CE Godkendelse ? – Vi får tit spørgsmålet om vi ikke kan CE godkende et produkt eller en maskine, dette kan vi IKKE og der er IKKE andre der kan CE godkende en maskine eller et produkt.

CE mærket bruges til at vise at producenten har efterlevet levet et gældende direktiv, dette kan gøres på mange måder, men i sidste ende er dette IKKE nogen form for GODKENDELSE.

Det vi som rådgiver kan gøre, er at sikre at producenten kender sine forpligtigelser og processen for at kunne underskrive Declaration of Conformative -> herefter montere Ce mærket på produktet eller maskinen.

Ce skilt

Der er det som hedder 3. Part – (Notified body / bemyndiget organ) – denne instans bruges når der er tale som Farlige maskiner efter Bilag 4 i Maskindirektivets dette er en liste over maskiner, som enten skal typeafprøves eller fremstilles, så de følger en harmoniseret, europæisk C -standard. Her anvendes det bemyndiget organ til at efterprøve producentens løsninger, dokumentation m.m

Igen i denne situation er det et stempel for at producentens processer og løsninger er gennemført som direktivet foreskriver – men IKKE en godkendelse og det betyder ikke at maskinen er så sikker du ikke kan komme til skade ved forkert anvendelse.

Besøg evt. Dansk Standard for at læse mere om CE-Mærkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *